Wijkraad Centrum ondertekent mee Feestencharter Mechelen

Iedereen houdt van feesten in de stad. Maar moet écht het altijd zo luid? We hadden de indruk dat de inwoners van de stad niet alleen plezier maar ook flink wat last van die feesten hebben. Daarom vroeg de wijkraad centrum vorig najaar aan de bewoners hoe ze het geluid van de feesten ervaren. Uit deze bevraging kwamen een aantal heldere conclusies voort, die we hebben voorgelegd aan het schepencollege en de vzw Mechelse Feesten.

Om ook niet alleen het verhaal van de bewoners te horen, heeft de vzw Mechelse Feesten ondertussen ook de handelaars, de jeugdraad en de organisatoren van feesten om hun mening gevraagd. Hierna stelde Mechelse Feesten een feestencharter op, met daarin een aantal wederzijdse afspraken. Zo gaat Mechelen de feesten spreiden over verschillende locaties en komen alle events in de evenementenkalender. Die kalender, met daarin o.a. het toegelaten geluidsniveau, kwam er overigens op onze uitdrukkelijke vraag.

Lees het in GVA: Mechelen voert feestencharter en actieplan in

Lees het in het Nieuwsblad: Feestencharter voor bruisend Mechelen

Lees het in De Standaard: Feestencharter en actieplan moeten feesten leefbaar maken

Bekijk het op RTV: Charter tegen overlast Mechelse evenementen

Tot zover ziet het er dus veelbelovend uit. Maar we wachten nog wel af hoe de afgesproken geluidsnormen gaan worden gecontroleerd en afgedwongen. Want daarover weten we nu, meer dan een maand na de ondertekening van het feestencharter, nog niets concreets. Alleszins komt er in januari 2018 een eerste evaluatieronde, zo is ons beloofd.